Creative Europe MEDIA Desk: Hvordan sætter man fokus på bæredygtighed i film? | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Creative Europe MEDIA Desk går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Creative Europe MEDIA Desk: Hvordan sætter man fokus på bæredygtighed i film?

Mon, 28 June, 19:00

Klima og bæredygtighed står højt på manges dagsorden. Men hvordan tænker man bæredygtighed ind i kunsten på tværs af EUs grænser, og hvordan kan kunsten være medvirkende til at ændre folks adfærd? Anders Morgenthaler, filminstruktør og tegner er i studiet med Tine Fischer, rektor på Filmskolen og Ene Katrine Rasmussen der er leder af Creative Europe MEDIA Desk i Det Danske Filminstitut.

De tre vil i diskussionen tale om, hvordan europæisk kulturelt samarbejde kan styrke den grønne omstilling med specielt fokus på bæredygtighed i filmbranchen. Men de vil også komme ind på hvad kunst, kultur og film betyder for at påvirke befolkningerne til en mere bæredygtig levevis.
Hvordan styrker man for eksempel den grønne omstilling med grænseoverskridende samarbejder som EUs film- og kulturstøtte, der hedder Creative Europe? Hvilke muligheder har kunstnere som Anders Morgenthaler, hvis de brænder for at gøre en forskel i den grønne omstilling?

Hvis det skal lykkes, så kræver det en koordineret international indsats. Om EU kan præstere det, det vides ikke, men intentionerne er der.

Husk du kan stille spørgsmål til både Anders Morgenthaler, Tine Fischer og Ene Katrine Rasmussen under hele live-udsendelsen, så vil de forsøge at svare på dine spørgsmål undervejs i programmet.

Om programmet:
Programmet er en del af en række af otte programmer, som er støttet af Europanævnet. Det overordnede tema er “grænseoverskridende udfordringer” i EU.

Dette program tager fat på den grønne omstilling og bæredygtighed i kunstens verden.

I dette program er Ene Katrine Rasmussen vært, og hun har valgt at invitere filminstruktør Anders Morgenthaler og rektor på Filmskolen Tine Fischer med i studiet.

Ene Katrine Rasmussen er leder af Creative Europe MEDIA Desk i Det Danske Filminstitut, hvor hun rådgiver om programmet, der giver støtte til blandt andet europæiske film.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers