Anne Sofie Espersen: Om hormoner i kroppen | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Anne Sofie Espersen går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Anne Sofie Espersen: Om hormoner i kroppen

Thu, 4 February, 20:00

De fleste tænker nok på vores kønshormoner, når de møder ordet ”hormon”. Men kønshormonerne er kun et lille hjørne af det hav af hormoner, som findes i vores kroppe.

I denne episode har Anne Sofie Espersen besøg af Anette Tønnes Pedersen, som er overlæge på Gynækologisk afdeling på Rigshospitalet, og de skal tale om, hvad hormonerne betyder for kroppen.

Vores celler bader konstant i et hav af informationer fra hormoner, men hvad sker der, når der opstår en ubalance og systemet glitcher? Flere autoimmune sygdomme øger risikoen for tidlig menopause, og påvirker dermed fertiliteten og produktionen af østrogen.

Omvendt opdages der hele tiden nye behandlingsmetoder, hvor hormoner bruges til at booste processer, der kan bekæmpe visse kritiske tilstande i kroppen. Senest eksempelvis i “genoplivningen” af de beskadigede nerveceller hos sclerosepatienter.

Hvilke konsekvenser har det for kvinder, at de har spist p-piller det meste af livet?
Hvad er det nyeste indenfor forskning om behandling med hormoner? Skal kvinder hjælpes til at udskyde overgangsalderen?

Men hvad er op, og hvad er ned, når det kommer til hormonerne - også dem vi propper os med til daglig? Det skal vi høre om i dette afsnit.

Husk at du som altid selv, kan deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til Jerk og Anne Sofie Espersen. Du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.

Om programmet:
Skuespiller Anne Sofie Espersen har udråbt sig selv som aktivist, når det kommer til autoimmune sygdomme. For halvandet år siden fik hun diagnosen multipel sklerose. Benene kollapsede pludselig under hende. Men hun tog en beslutning. Hun ville Ikke lade sygdommen stå i vejen for sit liv.

Siden er det blevet til en blog, adskillige foredrag og interviews -en platform, hvorfra hun taler om det at være kroniker samtidigt med, at hun formidler forskellige trends og teorier indenfor sundhed.

Anne Sofie Espersen kalder sig selv for MS-warrior og deler altid generøst ud af sine erfaringer med at leve med en autoimmun sygdom, som sclerose (MS) er.

I hvert afsnit vil hun have fremtrædende person, herunder læger, behandlere, eksperter og cases på besøg for at tale om de problemer, man som autoimmun patient kan støde ind i.

Gæsterne får mulighed for, at præsenterer deres viden om lige netop det område, som de selv synes er en game changer.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers