Cultours: D-dag, Invasionen i Normandiet – optakten, dramaet og efterspillet | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Cultours går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Cultours: D-dag, Invasionen i Normandiet – optakten, dramaet og efterspillet

Mon, 15 February, 20:00

6. juni 1944, D-dag, gik De Allierede i land I Normandiet i Frankrig. Operationens udfald ville bestemme både 2. Verdenskrigs resultat og Europas og verdens fremtid. Hvorfor og hvordan ? Hvordan formede udfaldet verdens fremtid.

Militærhistorikerne, kommandør Poul Grooss og cand. mag. Torsten Granov skitserer baggrunden for Invasionen: Tyskernes succes i de første år af 2. Verdenskrig. I 1944 er krigslykken vendt, men tyskerne er ikke slået. Invasionen i Normandiet er blevet forberedt i flere år, og historiens største invasionsstyrke er samlet i England. Tusindvis af skibe skal bringe millioner af amerikanske, engelske og canadiske og mange andre nationers soldater til Frankrig på verdenshistoriens største invasionsflåde. På invasionsstrandene skal de kæmpe sig i land og senere skal de bekæmpe de tyske styrker, der venter bag kysten.

Poul Grooss og Torsten Granov fortæller om baggrunden, forberedelserne, flådeoperationen, kampene på D-dag og i Normandiet frem til erobringen af Paris og Berlins fald.

Poul Grooss er pensioneret kommandør og har i mange år undervist i militærhistorie for officerer. Poul er forfatter til militærhistoriske bøger, foredragsholder og rejseleder på Cultours militærhistoriske rejser.

Torsten Granov er cand. mag. i historie, forfatter til bogen: D-dag, Invasionen i Normandiet – optakten. Dramaet og efterspillet. Han er foredragsholder, rejseleder på militærhistoriske rejser og direktør i rejsebureauet Cultours.

https://www.cultours.dk/

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers