Jesper René: Klaveret Forklaret: Dantes Guddommelige Komedie. | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Jesper René går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Jesper René: Klaveret Forklaret: Dantes Guddommelige Komedie.

Fri, 26 February, 19:00

OBS. Hvis du klikker på den gule "Påmind mig" knap, så sender vi dig en reminder, kort før programmet er live.

I denne uges program har Jesper René forfatteren og foredragsholderen Martin Herbst i studiet for at tale om Dantes Guddommelige Komedie.

I år er det syv hundrede år siden Dante døde, men hans berømte værk lever - og har bl.a. inspireret Poul Ruders til sin store klaversonate nr. 2 - kaldet Dante-sonate. Jesper René udlægger den vanvittige og vanskelige musik, og Martin Herbst fortæller på sin levende måde om, hvordan vi i dag kan lære af det store værk her så mange år efter. Fortid og fremtid smelter sammen i denne konstellation af musik og ord.

Dantes Guddommelige Komedie er verdens mest kommenterede litterære værk. På sin rejse gennem helvedet, purgatoriet og paradiset bliver Dante konfronteret med snart sagt enhver eksistentiel udfordring, og han finder vej. Kom med på en rejse, du sent vil glemme. Erfar hvordan Komediens grundtemaer er lige så aktuelle i dag, som da Dante skrev værket under sin landflygtighed for 700 år siden.
Martin Herbst, cand.theol., er forfatter, foredragsholder og rejseleder til Sicilien og Firenze. Martin Herbst underviser på Folkeuniversitetet i København og i mange andre sammenhænge. Han har netop udgivet bogen: De syv dyder i går og i dag. Dannelsens fordring, Eksistensen, og han er i gang med en bog om sin store passion: Dantes Guddommelige Komedie. Se mere på martinherbst.dk


Om programmet:

Jesper René er én af Danmarks mest koncerterende pianister. Han debuterede med Odense Symfoniorkester som solist i 1989, og hans repertoire spænder fra Claude Debussy, Bach til Chopin og andre klassiske værker. Du kan ofte møde ham over hele landet, hvor du kan opleve hans fingre danse hen ad de hvide og sorte tangenter på klaveret, når han spiller for alt fra kirke- til koncertgængere.

Under coronakrisen har Jesper René ikke kunnet komme ud til sit musikhungrende publikum, men hvor der er vilje, er der vej. Derfor har han i stedet tilbudt private koncerter til folk, hvor han kommer hjem i folks private hjem, og de kan holde en lille koncert for venner og familie.

Og nu hopper Jesper René for første gang ud som vært i sit eget program om klassisk musik. Her vil han invitere spændende gæster i studiet, hvor de kommer gennem hver en tone. Du vil også kunne opleve Jesper René spille for dig, da vi har fået et klaver ind i SpeakerBee studiet. Så glæd dig til at lytte og lære med.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers