Pernille Weiss og Lykke Friis: Er EU en grænseoverskridende udfordring? | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Pernille Weiss og Lykke Friis går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Pernille Weiss og Lykke Friis: Er EU en grænseoverskridende udfordring?

Thu, 6 May, 18:00

OBS. Hvis du klikker på den gule "Påmind mig" knap, så sender vi dig en reminder, kort før programmet er live.

For eller imod EU? Det spørgsmål bliver altid stillet helt skarpt op. Men er der en midtervej? Det har værten Pernille Weiss, som er medlem af Europaparlamentet for Det Konservative Folkeparti, sat sig for at dykke ned i. Med sig i studiet har hun inviteret Lykke Friis, som er tidligere minister for Venstre og nuværende direktør for Tænketanken Europa.

At tale om 'grænseoverskridende aktiviteter' i EU er i sig selv en grænseoverskridende udfordring, fordi den ofte falder i den dybe grøft, hvor folk enten er for meget mere EU eller meget mindre.

Den udfordring vil Pernille Weiss tage op sammen med Lykke Friis, så de kan bygge en bro på en mere frugtbar og konstruktiv måde over grænserne. Tanken er, at du kan blive bedre til at skelne mellem det, der egentligt er grænseoverskridende aktiviteter i EU – og hvad der ikke er.

Hvis målet er, at EU og Europa skal udvikle og befæste vores globale styrkeposition og passe godt på vores værdier og demokrati. Hvilken vej skal vi så tage? Og hvilken rolle kan Danmark spille?

I debatten dukker ordet 'subsidiaritet' ofte op. Men hvad betyder det ord egentligt? Pernille Weiss mener, at det trænger til en renæssance, og Lykke Friis skal hjælpe mig med at finde de rigtige pudseklude frem, hvis det skal lykkes.

Du kan som altid hos SpeakerBee selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til både Weiss og Friis i kommentarfeltet. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.

Om programmet:
Programmet er en del af en række af otte programmer, som er støttet af Europanævnet. Det overordnede tema er “grænseoverskridende udfordringer”.

Pernille Weiss stillede for første gang op til Europaparlamentet for Det Konservative Folkeparti og blev valgt i 2019. Hun er en alsidig kvinde, der både er uddannet som sygeplejerske, har en kandidat og en master samt en uddannelse som sexolog. Hun har en tidligere karriere som både lokalpolitiker og har arbejdet som direktør.

I dette program er hun vært, og hun har valgt at invitere Lykke Friis med som gæst.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers