Jesper René: Klaveret forklaret - Døde Chopin med eller af lungetuberkulose? | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Jesper René går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Jesper René: Klaveret forklaret - Døde Chopin med eller af lungetuberkulose?

Fri, 13 November, 19:00

I det første liveprogram inviterer den kendte danske pianist Jesper René læge og amatørpianist Paul Frost Clementsen ind som gæst, hvor de skal dissekere alt fra Chopins musik til hans omdiskuterede død.

Chopin blev kun 39 år, og han døde efter længere tids sygdom i 1849. Hans dødsårsag har været genstand for debat helt frem til vores tid. Var han død af lungeturbekulose eller noget helt andet? Vi kender debatten fra coronatiden. Er man død med eller af corona?

Men nu vil Jesper René grave ned i tangenterne sammen med Paul Frost Clementsen, så man både kan få en musik- og en lægefaglig vinkel på debatten.

Jesper og Paul vil både spille lidt Chopin, komme ind på lidt musikhistorie, og så vil de ellers folde Chopins korte, men interessante musikliv ud. Det vil du ikke gå glip af.

Som en ekstra lille bonus, kan du tage direkte fra programmet og ind til Kingos Kirke i Nannasgade 25 på Nørrebro den 13. november klokken 20, hvor Jesper René spiller en koncert med de ti Chopin nocturner.

Du kan som altid selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til værten og gæsten. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på “Påmind mig” på billedet ovenfor.

Om programmet
Jesper René er én af Danmarks mest koncerterende pianister. Han debuterede med Odense Symfoniorkester som solist i 1989, og hans repertoire spænder fra Claude Debussy, Bach til Chopin og andre klassiske værker. Du kan ofte møde ham over hele landet, hvor du kan opleve hans fingre danse hen ad de hvide og sorte tangenter på klaveret, når han spiller for alt fra kirke- til koncertgængere.

Under coronakrisen har Jesper René ikke kunnet komme ud til sit musikhungrende publikum, men hvor der er vilje, er der vej. Derfor har han i stedet tilbudt private koncerter til folk, hvor han kommer hjem i folks private hjem, og de kan holde en lille koncert for venner og familie.

Og nu hopper Jesper René for første gang ud som vært i sit eget program om klassisk musik. Her vil han invitere spændende gæster i studiet, hvor de kommer gennem hver en tone. Du vil også kunne opleve Jesper René spille for dig, da vi har fået et klaver ind i SpeakerBee studiet. Så glæd dig til at lytte og lære med.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers