x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Coronaløsninger går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Live om Tue, 19 January, 19:00
Påmind mig

Coronaløsninger: Om Sveriges coronastrategi

Tue, 19 January, 19:00

Coronakrisen er godt i gang med sin anden bølge. Det er knap et år siden, at hele verden lukkede ned. Men midt i stormen valgte et land at køre sin egen strategi.
Sverige.

Men hvad var det egentlig, Sverige valgte? Hvorfor var det så kontroversielt, og hvad kan man lære af Sveriges tilgang?

I femte episode af Coronaløsninger skal vi høre om Sveriges coronastrategi. Professor og epidemiolog Lone Simonsen fra RUC er inviteret i studiet sammen med med Jonas Herby, som er specialkonsulent hos CEPOS, og Anne Sofie Allarp, som er journalist og forfatter. Fælles for dem alle er, at de har set positive elementer i Sveriges strategi.

Coronaløsninger går ikke ind i en debat, der handler om for eller imod den svenske strategi. Men vi forsøger at dykke ned i, hvad vi kan lære af Sverige, men også om de tre gæster har bud på, hvad man kunne ændre ved strategien set i bagklogskabens lys. Hvor meget betyder supersprednig? Hvordan beskytter man de ældre? Hvordan ser økonomien ud i Sverige? Og har medierne portrætteret et fair og objektivt billede af Sverige? Det er nogle af de emner, vi vil dykke ned i.

Tanken med denne episode er at lytte til hinanden, udfordre de forskellige fagligheder der bliver sat i spil og tale åbent om de menneskelige, økonomiske og andre samfundsmæssige konsekvenser af de forskellige tiltag i Sverige - herunder de frihedsorienterede konsekvenser.

Du kan som altid hos SpeakerBee selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til gæsterne. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.

Foto af Anne Sofie Allarp: Nicolas Tobias Følsgaard

Om programmet:
Coronaen meldte sin ankomst i november 2019 i Kina. Siden spredte den sig rundt i Asien og efterfølgende til resten af verden. I Europa så vi konsekvensen af at være uforberedt på en smitsom sygdom fra Asien, som først ramte Sydeuropa, men siden spredte sig - med blandt andet skiturister - til Danmark og Norden.
Danmark lukkede ned 11. og 17. marts, og siden har vi ikke haft en normal hverdag. Mange lande har valgt forskellige strategier og forskellige tilgange til at håndtere krisen. Så hvad ved vi efter 9 måneders coronakaos? Gør vi det godt nok i Danmark? Hvordan kan man løse problemerne? Hvilke brancher er berørt? Har brancherne selv nogle idéer til løsningerne på deres udfordringer, men er ikke blevet hørt?
Vi inviterer branchefolk, praktikere, forskere og andre relevante personer ind i et program, der i bedste konstruktive journalistiske facon sætter fokus på coronaløsninger. Man behøver ikke at være enig, men vi vil prøve at lytte til hinanden.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Tidligere speakers