Jesper René: Klaveret Forklaret - Sceneskræk og Bachs ubønhørlighed | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Jesper René går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Jesper René: Klaveret Forklaret - Sceneskræk og Bachs ubønhørlighed

Fri, 5 February, 19:00

Femte program med pianisten Jesper René sætter fokus på sceneskræk og Bach. Kan man overhovedet få sceneskræk, når man har spillet professionelt i årevis?

Med i studiet har Jesper inviteret Nils Ruben, der både er pianist og tandlæge med speciale i skræk. Jesper vil spille musik, der er er af særlig penibel observans, og sammen vil de to afdække sceneskrækkens fysiognomi. Alle optrædende kender til sommerfugle i maven og premierenerver. Men nogle har skrækken med sig som en tro følgesvend karrieren og livet igennem.

Når man lytter til Bachs musik - eller i endnu højere grad når man spiller den - gribes man af det paradoks, at den komplicerede og livfulde musik giver en så rolig og kontemplativ oplevelse. Musikken bygger således på sin egen logik, som virker så selvfølgelig på modtageren, at man får indblik i en ideal verden bygget på logisk stringens og matematisk nøjagtighed. Materialet er uhyre økonomisk, men bliver bearbejdet og spejlet i en lang overmenneskelig uendelighed. Intet er naturligvis vanskeligere end at rejse det korthus. Og når man således tænker på, at musikken er kendt af hvermand - og oftest er den ældste i et koncertprogram, og derfor ligger som første programpunkt - ja, så har man opskriften på, at groteske og uværdige situationer kan opstå hver evig eneste gang, en pianist sætter sig til klaveret. Pinlige pauser, hæslige hukommelsessvigt, bævren og besvimelser - ja, og det er der er værre. Men det må man høre programmet for at få et indblik i.

Jesper er selv spændt på, hvordan rutinen har det efter år med hundredvis af optrædener til nu, hvor vi kan forvente den ene udskydelse efter den anden på grund af coronaen. Hvordan er musikerne stillet efter flere års pause? Spiller de på samme niveau? Og hvordan håndterer man timevis af repertoire, der forventes spillet fra hukommelsen uge efter uge? Og endelig; er sceneskræk nødvendig at tale om?

Glæd dig til at dykke ned i sceneskrækkens noder sammen med Jesper René og Nils Ruben.

Du kan som altid selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til værten og gæsten. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.


Om programmet:

Jesper René er én af Danmarks mest koncerterende pianister. Han debuterede med Odense Symfoniorkester som solist i 1989, og hans repertoire spænder fra Claude Debussy, Bach til Chopin og andre klassiske værker. Du kan ofte møde ham over hele landet, hvor du kan opleve hans fingre danse hen ad de hvide og sorte tangenter på klaveret, når han spiller for alt fra kirke- til koncertgængere.

Under coronakrisen har Jesper René ikke kunnet komme ud til sit musikhungrende publikum, men hvor der er vilje, er der vej. Derfor har han i stedet tilbudt private koncerter til folk, hvor han kommer hjem i folks private hjem, og de kan holde en lille koncert for venner og familie.

Og nu hopper Jesper René for første gang ud som vært i sit eget program om klassisk musik. Her vil han invitere spændende gæster i studiet, hvor de kommer gennem hver en tone. Du vil også kunne opleve Jesper René spille for dig, da vi har fået et klaver ind i SpeakerBee studiet. Så glæd dig til at lytte og lære med.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers