Jesper René: Klaveret forklaret - gåden om Goldberg-variationerne | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Jesper René går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Jesper René: Klaveret forklaret - gåden om Goldberg-variationerne

Fri, 20 November, 19:00

Pianisten Jesper René har, i denne uges live-program om Johann Sebastian Bach, inviteret advokat og klaverentusiast Martin von Haller Grønbæk i studiet for at tale om klaverlitteraturens størst anlagte variationsværk kaldet “Goldberg-variationerne”.

Navnet Goldberg-variationerne menes at være opkaldt efter Bachs elev Cembalisten Johann Gottlieb Goldberg.

Men hvorfor en søvnløs fyrste, som den russiske gesandt i Wien, Hermann Carl von Keyserling kunne kalde variationerne for sine om Bachs gådefulde musik, og om hvordan den unge cembalist Goldberg således kunne spille dem som adspredelse for fyrsten, det vil Jesper René og gæst dykke mere ned i.


Simpelt bliver det ikke - men heldigvis lærerigt - når Jesper René åbner musikken for sin gæst og seerne.

Lyt og lær med os om denne musik som utroligt mange kender til, færre kender, og få kan. Klaverentusiasten Martin von Haller Grønbæk er den eneste - som Jesper René kender - som har hørt det værk flere gange, end Jesper René har øvet det. Og det siger ikke så lidt, da Jesper René fik bygget sin karriere på det værk.
Se med på fredag klokken 19:00, så du er klædt på til at lulle dig i søvn med kontemplativ og kompleks musik senere på aftenen. Om ikke andet for at få en større indsigt i, hvad der foregår. Goldberg variationerne er musik, som har kørt på repeat i mange menneskers liv, så hop med på rejsen, der aldrig ender.

Du kan som altid selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til værten og gæsten. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.

Om programmet
Jesper René er én af Danmarks mest koncerterende pianister. Han debuterede med Odense Symfoniorkester som solist i 1989, og hans repertoire spænder fra Claude Debussy, Bach til Chopin og andre klassiske værker. Du kan ofte møde ham over hele landet, hvor du kan opleve hans fingre danse hen ad de hvide og sorte tangenter på klaveret, når han spiller for alt fra kirke- til koncertgængere.

Under coronakrisen har Jesper René ikke kunnet komme ud til sit musikhungrende publikum, men hvor der er vilje, er der vej. Derfor har han i stedet tilbudt private koncerter til folk, hvor han kommer hjem i folks private hjem, og de kan holde en lille koncert for venner og familie.

Og nu hopper Jesper René for første gang ud som vært i sit eget program om klassisk musik. Her vil han invitere spændende gæster i studiet, hvor de kommer gennem hver en tone. Du vil også kunne opleve Jesper René spille for dig, da vi har fået et klaver ind i SpeakerBee studiet. Så glæd dig til at lytte og lære med.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers