Corona regnemodeller: Kan man regne med matematiske corona- og økonomimodeller? | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Corona regnemodeller går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Corona regnemodeller: Kan man regne med matematiske corona- og økonomimodeller?

Wed, 30 June, 20:00

I over et år har mange over hele verden fulgt med i offentlige daglige data om corona. Alt fra daglig nysmittede til indlæggelser og dødsfald. Det er piblet frem med hverdagens hobby-epidemiologer. Men hvad har de professionelle egentlig lært?

Lektor i matematik på RUC, Viggo Andreasen, har siddet i det ekspertudvalg, som har rådgivet Statens Serum Institut om udviklingen af coronapandemien. Men hvordan kan det være, at modeller ikke altid rammer rigtigt? Og er det egentlig meningen, at en model skal ramme præcist?

Den debat tager vi i dette program og breder samtalen endnu længere ud. I en global pandemi, burde der så være et EU organ, som samlede tilgængelig viden - eller er det tilstrækkeligt med ECDC? Bør man afsætte flere EU-midler til forskning i epidemimodeller?

Med i studiet er Joakim Juhl, forsker i matematiske modeller, Viggo Andreasen og Jonas Herby fra CEPOS, som kender til økonomiske modeller, og hvordan de bliver anvendt i samfundsdebatten og til at tage politiske beslutninger i forbindelse med store reformer eller finansloven. Men er denne modeldebat sammenlignelig? I økonomiske modeller har man mange års empiri, men i coronamodellerne har man kun 1,5 års data.

Husk du kan stille spørgsmål til alle tre eksperter både før og under hele live-udsendelsen i kommentarsporet til højre, så vil de forsøge at svare på dine spørgsmål undervejs i programmet.

Om programmet:
Programmet er en del af en række af otte programmer, som er støttet af Europanævnet. Det overordnede tema er “grænseoverskridende udfordringer” i EU.

Dette program tager fat på beregningsmodeller til at forudsige både økonomi og smittespredning.

I dette program er Christina Yoon Petersen vært, og hun har valgt at invitere Jonas Herby fra CEPOS, Viggo Andreasen fra RUC og Joakim Juhl i studiet til en samtale om matematiske modeller i samfundsdebatten. Bør EU støtte mere op om at få mere præcise modeller? Eller er de gode nok, som de er?

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers